O nouă ediţie a Sărbătorii Fagului va avea loc sâmbăta aceasta la Rădenii Vechi

Imagine: Secția Economie și Reforme

Sâmbătă, pe 25 mai, la Rezervația Naturală „Plaiul Fagului” din satul Rădenii Vechi va avea loc Sărbătoarea Fagului și cea de-a III ediție a Târgului de produse ecologice. Startul va fi dat la ora 11.00, iar intrarea va fi liberă.

Potrivit organizatorilor, agenda Sărbătorii Fagului din acest an include Târgul de produse ecologice, naturale și tradiționale, ediția a III-a; închiderea taberei Cioplitorilor în lemn; expoziție de bucate tradiționale; spectacol folcloric; excursii ghidate prin Rezervație; activități în aer liber pentru copii și adulți, masterclass-uri etc. Pe tot parcursul zilei vor răsuna melodii alese din partea formațiilor folclorice, grupul de chitariști „Unfolk”, Crista și Ion Razza. Ziua va culmina cu un recital de muzică prezentat de artistul Vali Boghean.

Pentru prima dată, Sărbătoarea Fagului a fost organizată în anul 2013. Rezervația „Plaiul Fagului” a fost creată prin Hotărâre de Guvern, la 12 martie 1992, ca urmare a reorganizării gospodăriei silvo-cinegetice „Pădurea Rădeni”. În prezent, Rezervația este îngrijită de peste o sută de angajați și face parte din mai multe proiecte naționale și internaționale, susținute de partenerii externi. De asemenea, Rezervația Naturală „Plaiul Fagului”, membră a Clusterului Turistic Regional Ținutul de Vest, este inclusă în competiția de notorietate în domeniul turistic, „Destinația Anului 2024”.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *