Moldova nu s-a calificat în marea finală a concursului Eurovision 2024

Imagine: agora.md

Reprezentanta Republicii Moldova, Natalia Barbu, care a urcat pe scenă sub numărul 11, cu piesa – In The Middle, nu a fost selectată printre cei 10 concurenți din prima semifinală și nu s-a calificat în marea finală a Eurovision 2024, concurs care se desfășoară în perioada 7-11 mai în orașul Malmo, Suedia, scrie moldpres.md.

Cele 10 țări din prima semifinală care s-au calificat în marea finală sunt: Serbia, Portugalia, Slovenia, Ucraina, Lituania, Finlanda, Cipru, Croația, Irlanda și Luxemburg.

Natalia Barbu reprezintă Republica Moldova la Eurovision pentru a doua oară. Prestația din anul 2007 cu piesa „Fight” i-a adus locul 10. Republica Moldova, alături de Polonia, Islanda, Azerbaidjan și Australia, nu s-a calificat. Rezultatul semifinalei a fost stabilit prin televot. Acesta a avut loc în timpul transmisiunii în direct a concursului. În această semifinală au votat cele 15 țări participante, precum și Suedia, Germania și Regatul Unit.

Anul trecut, R. Moldova a fost reprezentată de interpretul Pasha Parfeni, care s-a clasat pe locul 18 în marea finală, cu piesa „Soarele și Luna”. Cel mai bun rezultat al Moldovei la Eurovision a fost în anul 2017, atunci când trupa SunStroke Project a obținut locul trei cu piesa „Hey mamma”.

Eurovision Song Contest 2024 se desfășoară la Malmö, Suedia, ca urmare a victoriei de anul trecut a interpretei Loreen, cu piesa „Tattoo”. Prima semifinală a avut loc ieri seară 7 mai, iar cea de-a doua semifinală se va desfășura pe 9 mai. Țara câștigătoare va fi desemnată în cadrul finalei de pe data de 11 mai.

Expresul.md

 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *