În atenția părinților care au decis să-și ducă copii la taberele de vară

Foto - simbol
Imagine simbol: craiova forum.ro

Taberele de odihnă pentru copii sunt suprasolicitate în perioada estivală. De aceea, Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) vine cu un mesaj important către părinții care au decis să-și ducă copii la taberele de vară.

Întru evitarea oricăror situații neplăcute pentru copii, recomandăm părinților să meargă personal la tabără, înainte de a-şi duce micuții. Să se informeze în detaliu despre condițiile de igienă și siguranță alimentară, să verifice deținerea de către blocurile alimentare din cadrul acestor instituții a actelor permisive eliberate de către ANSA ( Certificat de înregistrare în domeniul siguranței alimentelor sau Autorizație sanitar-veterinară de funcționare).

Actele confirmă că blocul alimentar este permanent monitorizat de către inspectorii ANSA și respectă următoarele cerințe:

  • Condiții de igienă corespunzătoare în depozitele și blocurile alimentare;
  • Dotarea blocurilor alimentare cu utilaj corespunzător și cu ustensilele respective;
  • Deținerea unei surse sigure de alimentație cu apă potabilă a blocului alimentar;
  • Activitatea în cadrul blocului alimentar a personalului care deține cunoștințele necesare și îndeplinesc cerințele de sănătate;
  • Respectarea fluxurilor tehnologice în cadrul blocului alimentar;
  • Amenajarea blocurilor de igienă personală înainte de servirea meselor;
  • Meniul zilnic de repartiție trebuie să fie cu indicațiile: produse care pot provoca alergii sau intoleranță, gramajul produsului oferit per/copil;

Meniul trebuie afișat în loc accesibil pentru copii și coordonat cu reprezentanții ANSP; precum și alte măsuri care garantează securitatea alimentară.

„Aducem la cunoștința publicului că, înainte de deschiderea taberelor de vară, o comisie specială constituită din reprezentanții Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor, Agenției Naționale pentru Sănătate Publică (ANSP), Agenției pentru supraveghere tehnică, Autorităților publice locale şi organizației sindicale verifică gradul de pregătire al taberelor”, menționează reprezentanții ANSA.

ANSA a emis un Ordin (nr. 320 din 22.05.2024) privind evaluarea nivelului de pregătire a blocurilor alimentare din cadrul entităților de odihnă. Inspectorii vor efectua controale unde vor verifica condițiile sus menționate.

Expresul.md


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *