Republica Moldova va putea exporta în Uniunea Europeană carne proaspătă și înghețată

Imagine simbol, sursa: stiri.md

Agenții economici din Republica Moldova vor putea exporta în Uniunea Europeană carne proaspătă și înghețată, nu doar procesată. Un anunț în acest sens a fost făcut de premierul Dorin Recean, la începutul ședinței de astăzi a Guvernului, scrie moldpres.md.

„Chiar astăzi dimineață avem o veste bună pentru exportatori. Noi am obținut ca nu doar carnea procesată, dar și carnea proaspătă și înghețată să poată să fie exportată în UE. Este un semn că atunci când instituțiile se mobilizează, pot obține aceste rezultate pentru agenții noștri economici care creează locuri de muncă bine plătite. Noi vom continua crearea unor astfel de oportunități pentru export în cea mai mare piață globală, cu cei mai bogați consumatori”, a afirmat premierul.

Amintim că în martie anul trecut, Republica Moldova a obținut, în premieră, dreptul să exporte în Uniunea Europeană carne procesată de pasăre și ouă de consum.

Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor menționa atunci că decizia UE a demonstrat că sistemul național de control oficial este recunoscut de Bruxelles.

Sursa citată a precizat că procesul de obținere a dreptului de export în UE a produselor respective din Republica Moldova a fost unul complex și de durată, fiind precedat de un schimb amplu de informații și consultări tehnice, misiuni de audit atât în ​​regim on-line, cât și cu prezența fizică.

Expresul.md


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *