Pentru a putea circula pe drumurile publice din țară, deținătorii mașinilor cu volanul amplasat pe partea dreaptă vor fi obligați să-și doteze autovehiculele cu oglinzi speciale și să adapteze farurile. Noile condiții tehnice sunt specificate într-un proiect publicat de către Ministerul Afacerilor Interne pentru consultări publice, transmite deschide.md cu referire la IPN.

Astfel, automobilele cu volanul amplasat pe partea dreaptă vor trebui echipate cu oglinzi speciale, periscopice, care asigură o vizibilitate mai bună în partea stângă. Obligatorii vor fi și convertorii pentru faruri, care să redirecționeze lumina pentru circulația pe partea dreaptă a părții carosabile în sensul de mers. Excepție vor mașinile care permit adaptarea manuală sau automată a modului de direcționare a farurilor

MAI face trimitere la practica statelor Uniunii Europene, unde se permite circulația autovehiculelor cu volanul pe partea dreaptă cu condiția operării unor modificări tehnice, cum ar fi adaptarea farurilor, pentru a nu pune în pericol siguranța rutieră pe timp de noapte.

Proiectul de hotărâre va intra în vigoare după ce va fi aprobat de Guvern.

Expresul.md