Noutate bună pentru ungheneni: lacul Delia ar putea trece în proprietatea municipalității

Imagine simbol. Plaja de la lacul Delia. Fotografie din arhiva Expresul

Lacul Delia care este considerat proprietate de stat, ar putea să treacă în proprietatea Primăriei municipiului Ungheni. Acest lucru ar permite amenajarea lui și realizarea unor proiecte care ar transforma acea zonă într-un loc cu adevărat de recreere și odihnă, spun angajații primăriei.

În acest context, primarul de Ungheni, Vitalie Vrabie, a avut o întrevedere cu ministrul Mediului, Sergiu Lazarencu, unde au discutat despre această chestiune. Ministrul s-a arătat deschis pentru soluționarea problemei. Discuții au fost purtate și cu alți reprezentanți ai administrației publice centrale, astfel ca această problemă să fie, în cele din urmă, rezolvată.

Menționăm că lacul Delia este cel mai mare bazin acvatic din Ungheni, cu o suprafaţă totală de 104 hectare, lungimea acestuia fiind  de 3,2 km  și adâncimea maximă de 4 metri. Se află la 1 kilometru de la gura de vărsare în râul Prut și este închis cu un baraj de 400 metri lungime.

Această noutate a stârnit doar reacții pozitive din partea internauților.

Angela Ciocîrlan: „Felicitări Primăriei Ungheni pentru inițiativa de a amenaja lacul Delia! Această acțiune nu numai că îmbunătățește aspectul peisajului, dar și contribuie la protecția mediului și la crearea unui spațiu mai plăcut pentru comunitate”.

Elena Cucu: „Bravo! De mult trebuia să ia în serios această problemă! Noi cu așa bazin acvatic trebuia să mergem să ne odihnim în alte zone, dar sperăm că în viitorul apropiat ne vom odihni acasă!”

Cornelia Ceaicovschi: „În anii 97 era de o plăcere să te duci acolo la odihnă. Eram copil, dar, totuși, îmi petreceam o mare parte în zona de pădure, care din păcate a fost defrișată. Ne bucuram când venea sâmbăta și duminică ca să mergem la lacul Delia”.

 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *