Ministerul Mediului: „Nu mai ardeți vegetația uscată și gunoiștile!”

Imagine: IGSU

Incendierea terenurilor și a gunoiștilor nu este o soluție. Această practică are consecințe devastatoare asupra mediului și sănătății publice. În acest sens Ministerul Mediului vine cu o atenționare pentru toți cetățenii.

Potrivit informațiilor, arderea vegetației are următoarele riscuri:

  • Pierderea materiei organice în sol: Arderea vegetației duce la distrugerea materiei organice din sol, afectând fertilitatea acestuia și diminuând capacitatea de reținere a apei.
  • Poluarea aerului și solului: Fumul rezultat din arderea vegetației conține substanțe toxice și particule fine care poluează aerul și solul, afectând calitatea acestora și sănătatea populației.
  • Distrugerea pășunilor și a culturilor agricole: Incendiile declanșate pot lua proporții și pot distruge terenurile agricole și pășunile, afectând negativ economia locală și siguranța alimentară.

„Arderea resturilor vegetale de orice provenienţă se sancționează conform Codului Contravențional al Republicii Moldova, pentru persoanele fizice amenda este de 10.000-15.000 lei și pentru persoanele juridice amenda este de 30.000-40.000 lei” spun reprezentanții ministerului.

Dacă observați incendii sau alte activități care pun în pericol mediul înconjurător, nu ezitați să sunați la numărul național de urgență 112.

Protejarea mediului este o responsabilitate comună.

Expresul.md


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *