La Boghenii Vechi a fost depistată o bombă din perioada celui de-al doilea război mondial

Imagine simbol, sursa: Ministerul Apărării

Pe data de 29 martie, la Boghenii Vechi  a fost depistată o bombă de aruncător de tip german, calibru 81 mm. Obiectul periculos a fost găsit de către un localnic, în propria-i  gospodărie în timp ce efectua lucrări agricole de primăvară. Imediat, la fața locului a intervenit echipa de geniști militari ai Batalionului de Geniu ,,Codru’’. Aceștia au depistat că bomba data din perioada celui de-al doilea război mondial, aceasta fiind transportată și neutralizată în condiții de maximă siguranță.

Potrivit unui comunicat de presă, emis de Ministerul Apărării, pe parcursul lunii martie, geniștii Armatei Naționale au executat 11 misiuni de deminare. În urma acestora au fost depistate și nimicite 11 obiecte explozive în raioanele: Bălți, Anenii Noi, Căușeni, Criuleni, Leova, Orhei, Hîncești și respectiv, Ungheni. Toate obiectele explozive datau din perioada celui de-al doilea război mondial și au fost distruse în condiţii de maximă securitate.

De la începutul anului, au fost îndeplinite 21 de misiuni de deminare, în urma cărora au fost nimicite 31 de obiecte explozive, de diferite tipuri și patru cartușe.

Reieşind din faptul că majoritatea obiectelor explozive sunt depistate în timpul lucrărilor agricole de primăvară, geniștii militari atenționează:

  • Anunțați 112 sau autoritățile publice locale (primăria, poliția);
  • Marcați locul depistării obiectului exploziv;
  • NU atingeți muniţiile cu mâna sau cu alte obiecte;
  • NU loviți sau mişcați muniţiile găsite în pământ sau la suprafaţă;
  • NU demontați focoasele sau alte componente;
  • Nu aruncați în foc obiectul exploziv.

Expresul.md

 

 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *