Cât va costa o zi de odihnă pentru copii la tabăra de vară

Foto - simbol
Imagine simbol: craiova forum.ro

Ministerul Educației și Cercetării a anunțat cât va costa o zi de odihnă pentru copii la tabăra de vară în sezonul estival 2024. Astfel, părinții vor trebui să scoată din buzunar între 280 și 357 de lei pentru o zi, în cazul în care își vor trimite copiii la tabere de vară. Prețul variază în funcție de tipul instituției: destinată sportivilor, turistică, de reabilitare sau cu sejur de zi.

Taberele urmează să fie pregătite până pe 15 mai. O parte din bilete vor fi achiziționate de Casa Naţională de Asigurări Sociale, apoi repartizate Confederaţiei Naţionale a Sindicatelor, care le va transmite ulterior organizațiilor sindicale primare și unităţilor economice, pentru a ajunge la beneficiarii finali.

Tradițional, copiii din raionul Călărași se pot odihni la tabăra de odihnă „Romanița” din Oricova. Anul trecut, în această tabără s-au odihnit 600 de copii. Aici, prețul total a fost de 3500 de lei, iar părinții au achitat doar 20% din acest cost.  Iar, copii din raionul Ungheni se pot odihni la tabăra de vară „Codreanca”. În sezonul trecut, aici, sau odihnit 600 de copii, care au fost repartizați în 6 ture. Prețul total a fost de 3550 de lei, iar părinții au achitat 15% din cost. Pe lângă aceste două tabere, în raioanele Ungheni și Călărași se desfășoară și tabere cu sejur de zi, unde sunt organizate diverse activități care permit copiilor să învețe lucruri noi și să se recreeze.

De menționar că, de odihnă gratuită în taberele de vară vor beneficia copiii cu dizabilități, copiii veteranilor de război, copiii refugiați, dar și celelalte categorii menționate în hotărârea de Guvern.

Totoodată, cu excepția acestor bilete, administrației publice locale și centrale i se recomandă să acorde gratuit 25% din totalul biletelor repartizate în taberele de odihnă minorilor în dificultate, celor rămași fără ocrotire părintească, aflați în servicii e plasament, din familii defavorizate sau cu mulți copii, cu dizabilități, celor refugiați sau ai căror părinți sunt veterani de război ori au solicitat azil politic.

Expresul.md


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *