Atenție la profilurile false! Acestea au fost create pentru a răspândi dezinformare

Peste 100 de profiluri false au fost identificate în ultima săptămână de echipa de comunicare de la Guvern, dar și din alte Ministere. Acestea ar aparține unei grupări criminale, comunică potrivit purtătorului de cuvânt al Guvernului, Daniel Vodă. Autoritățile îndeamnă cetățenii să fie prudenți la comentariile care vin din partea acestor profiluri, scrie agora.md.

Profilurile ar fi fost create pentru a răspândi dezinformare, de a submina încrederea publicului în instituțiile statului, de a distorsiona adevărul și să provoace confuzie. Cele mai multe dintre ele lasă comentarii agramate și pline de erori, comunică purtătorului de cuvânt al Guvernului.

„Peste noapte, asemenea conturi de „moldoveni” din talpă ca Alicia Bradley, Megan Smith, Jennifer Ellis, Charlie Jarvis, Angelica Perez, Sasha Torres, „au învățat” limba română și au luat diploma de „specialiști” în politica moldovenească, care scriu sute de comentarii denigratoare la adresa autorităților și laudă reprezentanților grupării criminale Șor”, a spus Daniel Vodă, purtătorul de cuvânt al Executivului.

În acest context, autoritățile comunică că astfel de tactici vor fi contracarate prin informarea corectă și transparentă și cere prudență cetățenilor.

„Toate aceste conturi vor fi referite la Facebook, în scopul de a fi moderate pe criteriul faptului că nu sunt conturi adevărate, sunt boți falși care promovează neadevăruri. Fiți foarte atenți la aceste comentarii care vin să atace procesul și conversația democratică care este prezentă pe rețelele de socializare”, a mai adăugat Daniel Vodă.

Un alt fals a circulat astăzi, 24 aprilie, în societate. Pe mai multe clădiri și piloni din țară au fost observate mai multe postere cu informații privind angajarea prin contract în serviciul militar. Ministerul Apărării a atenționat că anunțurile sunt false. Mai mult, oamenii legii încearcă să identifice cine stă în spatele acestor acțiuni.

Expresul.md


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *