Vreme rea în centrul și în nordul țării, autoritățile îndeamnă șoferii să fie prudenți

Imagine: Poliția Republicii Moldova

În mai multe regiuni din nordul și centrul țării ninge, iar în unele sectoare ninsorile sunt abundente. În aceste condiții, Inspectoratul General al Poliției (IGP) recomandă șoferilor să conducă prudent și să adapteze permanent viteza la condițiile de trafic.

„Recomandăm conducătorilor auto să adopte o manieră prudentă de conducere și să adapteze permanent viteza la condițiile de drum și trafic”, notează Poliția.

Totodată, Administrația Națională a Drumurilor (ASD) că drumarii intervin la Briceni, Soroca, Șoldănești, Florești, Sănătăuca, Rezina, Călărași, Ungheni, și Strășeni. Aceștia efectuează lucrări de combatere a lunecușului, deszăpezire și răspândire a materialului antiderapant pe drumurile publice naționale.

În procesul tehnologic sunt antrenate 23 utilaje speciale și circa 36 muncitori rutieri. Până în prezent au fost răspândite aproximativ 28,86 tone de material antiderapant și 82,5 tone de sare tehnică.

Administrația de Stat a Drumurilor precizează că deocamdată nu sunt drumuri publice naționale blocate, iar circulația rutieră este asigurată în condiții de iarnă. Totuși, drumarii patrulează sectoarele periculoase, iar la necesitate, intervin pentru a menține circulația în condiții de siguranță.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *