Un parc de milioane pentru locuitorii satului Vălcineț

Locuitorii satului Vălcineț au acum un spațiu în aer liber de socializare și recreere. Acesta este amenajat pe teritoriul Casei de Cultură, în cadrul Programului Național „Satul European”.

Parcul este întins pe o suprafață de 3485 de metri pătrați. Aici a fost construită o scenă de vară, câteva spații de joacă pentru copii, au fost instalate bănci și montat pavaj. De asemenea, au fost construite două blocuri sanitare, căi de acces și o parcare pentru mașini.

Primarul localității, Ion Sîli, spune că, grație proiectului „Amenajarea terenului adiacent construcției existente „Casa de Cultură”, s. Vălcineț, r. Călărași”, au fost create condiții pentru promovarea unui mod de viață sănătos, ce va favoriza socializarea eficientă între copii, tineri și adulți. „Acum Vălcinețul a devenit mai frumos și mai modern, iar oamenii se bucură de această schimbare în bine”, a menționat primarul.

De menționat că de acest parc amenajat vor beneficia peste 4000 de adulți și circa 400 de copii din localitate.

Bugetul total al investiției este de 5 milioane 371 mii 549 lei. În acest scop, din Fondul Național de Dezvoltare Regională și Locală, au fost alocați 5 milioane 313 mii 105 de lei, iar localitatea a contribuit cu 58 mii 444 lei.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *