Polițiștii desfășoară o campanie de predare benevolă a armelor de foc

Sursa: ABC10, imagine simbol

În perioada lunilor martie – mai, Inspectoratul General al Poliției (IGP) desfășoară campania „Siguranța prin recensământul armelor: Controlează, Raportează, Protejează”.

Potrivit IGP, scopul acestei campanii, constă în promovarea securității publice prin colectarea datelor precise și actualizate despre armele de foc din posesia civilă, facilitarea eforturilor de control, monitorizarea și promovarea sentimentului de siguranță, prin conștientizare și implicarea activă a cetățenilor, precum și încurajarea predării benevole a armelor, munițiilor și altor materiale explozive aflate în posesie ilegală, cu anunțarea reprezentanților Sectoarelor de poliție ori responsabilii de supravegherea domeniului armament și activități licențiate, pentru a iniția procedurile corespunzătoare de preluare și ridicare a lor în siguranță.

„Pentru deținerea ilegală a armelor și munițiilor, materialelor explozive, persoanele riscă pedeapsă cu închisoare de până la 7 ani și amendă de până la 65 de mii de lei. În cazul predării benevole a armelor, organele de drept exclud orice pedeapsă. Cetățenii pot afla informații despre predarea armelor, munițiilor și materialelor explozive la inspectoratele de poliție sau pot suna la numărul 112”, a precizat IGP.

Amintim că, în evidența Inspectoratului de Poliție Ungheni sunt 1738 de proprietari de arme, care au în posesie 2113 arme. Dintre acestea, 111 sunt cu gaze, 1447 – cu țeavă lisă, 114 – cu bile de cauciuc, 399 – cu țeavă ghintuită și 42 de arme pneumatice.

Imagine: politia.md

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Expresul.md

 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *