Permisele moldovenești ar putea fi recunoscute în Italia

Foto simbol. Sursa: ipn.md

Guvernul va iniția negocierea acordului cu Italia privind recunoașterea reciprocă a permiselor de conducere în scopul conversiunii. O decizie în acest sens a fost adoptată de Cabinetul de Miniștri, scrie radiomoldova.md.

Potrivit Ministerului Afacerilor Interne, recunoașterea reciprocă a permiselor de conducere emise de Republica Moldova și Republica Italiană va duce la facilitarea traficului rutier.

Acordul va oferi titularilor permiselor de conducere emise de autoritatea uneia dintre părți, care își stabilește reședința pe teritoriul celeilalte părți, dreptul de a-și converti propriile permise de conducere fără a susține examene teoretice și practice, cu excepția unor situații speciale.

„Titularii permiselor de conducere vor avea dreptul să convertească propriile permise de conducere doar dacă sunt rezidenți pe teritoriul celeilalte părți cel puțin șase ani la momentul prezentării cererii privind conversiunea. De această oportunitate vor beneficia aproximativ 300 de mii de cetățeni ai Republicii Moldova, aflați în Italia, inclusiv cei naturalizați sau cu dublă cetățenie”, a menționat Adrian Efros, ministrul de Interne în cadrul ședinței Guvernului.

Prevederile proiectului aprobat de Guvern stabilesc componența delegației oficiale care va iniția și conduce tratativele între cele două părți în vederea încheierii Acordului.

Anterior, Republica Moldova a semnat Acorduri similare și cu alte state, inclusiv Turcia, Israel.

Expresul.md


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *