Ora Pământului: Milioane de oameni din întreaga lume vor stinge lumina

Imagine: meteoradar.ro

În fiecare an, la sfârșitul lunii martie, milioane de oameni, instituții și companii sting luminile timp de o oră, alăturându-se celui mai mare eveniment de mediu din istorie – Earth Hour. Ediția a 18-a va avea loc sâmbătă, 23 martie 2024, la ora 20:30.

De-a lungul timpului, organizatorii au marcat acest eveniment prin stingerea luminilor timp de o oră în construcţii emblematice: la Paris – Turnul Eiffel, Primăria, Catedrala Notre-Dame, Arcul de Triumf şi Piaţa Concordiei; la Lisabona – Turnul Belem şi Mănăstirea Jeronimos; la Londra – Palatul Westminster, Palatul Buckingham, Turnul Londrei; Fântâna din Geneva, catedralele din Lausanne şi Fribourg, castelul din Chillon; turnurile gemene, Petronas Twin Towers, din Kuala Lumpur (Malaysia); Burj Khalifa (829 metri, 200 de etaje) din Dubai (Emiratele Arabe Unite), etc.

De când a început acest eveniment, lumea se află în prezent într-un moment de cotitură dat de schimbările climatice tot mai semnificative şi de problemele de mediu şi care pun în pericol viitorul omenirii şi al întregii planete.

Care sunt beneficiile pentru planetă?

Potrivit unui studiu, oprirea curentului, cu ocazia Orei Pământului, a redus consumul de energie electrică în medie cu 4%. Studiul a adunat informații din 10 țări, timp de 6 ani.

Stingerea luminii este în principal o acțiune simbolică, potrivit WWF. Organizația îl descrie ca un moment de reflecție asupra a ceea ce putem face pentru a produce o diferență.

„Prin stingerea luminilor și prin acțiunile pozitive peanetă pot transforma o singură Oră a Pământului în mii și milioane de ore de acțiuni”, spune Dr. Kirsten Schuijt, Director General al WWF Internaţional.

Din 2008, Earth Hour a devenit o mişcare globală, incluzând 100 milioane de oameni din mai mult de 30 de state ale lumii. La această mișcare se alătură instituţii din cele peste 8.000 de oraşe din 195 de ţări care participă sâmbătă, 23 martie 202,4 de la ora 20:30 la cea de-a 18-a ediţie a Earth Hour.

Expresul.md


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *