În 2025 va începe reconstrucția drumului Cornești – Boghenii Noi – Condrătești – Năpădeni

Drumul Cornești – Boghenii Noi – Condrătești – Năpădeni, cu o lungime de 33 de kilometri va fi reconstruit.

„Drumul regional G88, care străbate Valea Culei, este o arteră esențială pentru una dintre cele mai slab dezvoltate zone din raionul Ungheni, ignorată de autorități încă din perioada de după cel de-al Doilea Război Mondial, din motiv că în zonă populația avea o „dragoste aparte” pentru ocupanții sovietici și care în timp de mai mulți ani, s-au opus colectivizării și „sovietizării” zonei prin intermediul organizației de rezistență „Armata Neagră””, a scris deputatul Andrian Cheptonar pe pagina sa de Facebook.

Drumul regional G88 este singurul drum care asigură accesul locuitorilor din satele Poiana, Mircești, Boghenii Noi și Vechi, Măgurele, Sineștii Noi și Vechi, Mînzătești, Hîrcești, Drujba, Curtoaia, Condrătești, Cornova și Năpădeni către centru raional și municipiul Chișinău.

„Reconstrucția acestui drum a fost tot timpul una prioritară pentru mandatul meu de deputat și împreună cu colegii mei ungheneni din Parlament, Ion Poia, Doina Gherman, Veronica Roșca, Vasile Șoimaru, am depus toate eforturile de a promova acest proiect ca fiind unul prioritar pentru regiunea Ungheni și sunt entuziasmat că echipa PAS a obținut acest rezultat”, a mai scris deputatul.

Potrivit deputatului Ion Poia, lucrările vor începe în 2025 și se preconizează a fi finalizate în 2027. Valoarea totală a proiectului este de peste 80 de milioane de euro.

 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *