Foto / La Unțești a fost amenajat un parc european

La Unțești a fost amenajat un Complex modern de agrement și recreere pentru cei peste 2000 de locuitori ai satului. Investiția este de aproximativ 3,9 milioane de lei și a fost posibilă graţie accesării de fonduri în cadrul Programului „Satul European”.

Lucrările de construcție asupra proiectului „Parcul Viitorului European la noi acasă” au demarat în decembrie 2022 şi au durat 12 luni.

Astfel, în cadrul proiectului, a fost construit un teren de fitnes, un teren de vară cu scenă şi cu scaune, cu copertină, 3 foişoare, 2 blocuri sanitare. Totodată au fost construite căi de acces către parc, au fost plantaţi arbori și arbuşti de diferite soiuri şi flori şi, la fel, au fost executate lucrări de amenajare a teritoriului. Întregul parc se întinde pe o suprafaţă de 61 de ari.

Potrivit primarului, Nicolae Sorotinschi, acum, de acest obiectiv, sunt multumiți nu doar locuitorii satului, dar şi ai localităţilor din împrejurime, care vin să-și petreacă aici timpul liber. Primarul susține, că datorită Programului Naţional „Satul European”, satul Unţeşti a devenit și un punct de atracţie pentru turişti.

Administraţia locală intenţionează, ca odată cu încălzirea timpului, în acest parc să desfăşoare diverse târguri locale, unde să participe meşteri populari din raioanele învecinate, inclusiv din localitățile înfrăţite din România.

„Suntem recunoscători Guvernului Republicii Moldova că am fost selectaţi şi am devenit beneficiari ai Programului Naţional „Satul European”, astfel având oportunitatea de a ne dezvolta, de a avea un sat mai frumos şi mai prosper”; a cmenționat primarul Nicolae Sorotinschi.

De menționat că valoarea totală a proiectului este de 3 milioane 861,977, 75 lei. Banii au fost alocaţi din Fondul Naţional de Dezvoltare Regională şi Locală.

Informații și imagini: Oficiul Național de Dezvoltare Regională și Locală


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *