De Ziua Internațională a Poeziei, călărășenii au adus omagiu scriitorului Efim Chicu

Pe 21 martie, când a fost marcată Ziua Internațională a Poeziei, la Călărași s-a desfășurat Concursul declamatorilor, ediția a III-a. Acesta a fost organizat de scriitorul Mihai Doloton, în parteneriat cu Primăria orașului Călărași.

La eveniment au participat elevi de la instituțiile de învățământ din orașul Călărași, dar Sipoteni, Săseni, Horodişte, Bahmut și Hogineşti. Participanții au recitat versuri din volumul „Singuri, aproape”, semnat de poetul şi prozatorul călărăşean Efim Chicu. Misiunea juraților a fost una dificilă, întrucât recitalul a fost unul deosebit, iar majoritatea copiilor au demonstrat multă pregătire şi o trăire profundă a poeziei. „Au fost niște momente de rară intensitate”, a menționat Doina Harea, viceprimara orașului Călărași, membră a juriului, dar și fiica regretatului Efim Chicu.

Elevii şi profesorii au primit din partea organizatorilor diplome şi cărţi semnate de Efim Chicu. Menționăm că prima ediție s-a desfășurat în 2019, în baza volumului ”Umbrela singurătății”, iar a doua ediție s-a desfășurat în 2020 în baza volumului „Ochiul de sub copertă”, ambele volume semnate de Efim Chicu.

Clasamentul final poate fi văzut pe pagina de Facebook a Primăriei orașului Călărași. 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *