Conlucrare mai eficientă. Angajații din Ungheni ai structurilor MAI au discutat cu Secretara de Stat

Daniella Misail – Nichitin, Secretara de Stat a Ministerului Afacerilor Interne, a efectuat o vizită de lucru în raionul Ungheni. Ea s-a întâlnit cu angajații sistemului afacerilor interne, dar și reprezentanți ai administrației publice locale.

Scopul acestei vizite a fost abordarea subiectelor legate de asigurarea securității publice, identificarea și soluționarea provocărilor cu care se confruntă angajații Ministerul Afacerilor de Interne (MAI) în activitatea lor zilnică, precum și creșterea capacităților profesionale.

„Anul 2024, este un an electoral și nu este exclus ca să avem diferite provocări. Eu sunt sigură că, competențele de care dispun subdiviziunile Ministerului Afacerilor Interne, ne vor permite să asigurăm ordinea publică în întreaga țară. În ceea ce privește capitolul dotări, vom încerca să lucrăm mai mult pentru a atrage mai mulți parteneri și suport din surse externe. Vreau să vegheați strict la respectarea buchiei legii și orice caz de încălcare a prevederilor actelor normative să fie sancționat și documentat corespunzător.”, a menționat Secretara de Stat a MAI.

Unul dintre obiectivele prioritare a fost consolidarea comunicării interinstituționale pentru asigurarea unei conlucrări eficiente în beneficiul cetățenilor. În urma discuțiilor, au fost precizate direcțiile de acțiune pentru a răspunde eficient nevoilor comunității din Ungheni. „Într-adevăr, avem nevoie de un dialog constructiv aici, în teritoriu, dar ne dorim să înțelegem care este viziunea MAI, în ceea ce privește perioada delicată care urmează, pentru că suntem conștienți cu toții că vom avea parte de foarte multe provocări. De aceea, este foarte important ca să fie un plan clar și instrumente necesare pentru a combate careva probleme care pot apărea în această perioadă.”, a spus și Dionisie Ternovschi, președintele raionului Ungheni.

Totodată, în dialogul cu reprezentanții autorităților locale, au fost discutate problemele de infrastructură  existente, dar și soluțiile ce ar putea fi întreprinse pentru remedierea acestora.

Secretara de Stat a evidențiat că modernizarea și noile programe de dezvoltare permit forțelor sistemului afacerilor interne să răspundă profesionist și rapid la solicitările cetățenilor. Daniella Misail-Nichitin și-a exprimat aprecierea față de angajații MAI și administrația publică locală pentru dedicația și profesionalismul demonstrat în îndeplinirea atribuțiilor lor.

Vizitele în teritoriu ale echipei Ministerului de Interne vor continua pe întreg parcursul anului, în vederea monitorizării și soluționării eficiente a problemelor identificate.

 

 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *