Agenţia Naţională pentru Siguranţa Alimentelor a început campania de vaccinare antirabică a vulpilor

Imagine simbol: www.dspbihor.ro

A început campania anuală de vaccinare antirabică a vulpilor. Despre acest lucru a anunțat Agenţia Naţională pentru Siguranţa Alimentelor (ANSA).

„Distribuirea momelilor pe cale aeriană se desfășoară pe teritoriul întregii țări, din Aeroportul Mărculești. Momelile sunt aruncate din avion, pe suprafețe întinse, cu o densitate de 25 momeli/km2, cu excepția suprafețelor zonelor locuite, lacurilor, râurilor și a drumurilor naționale”, se arată într-un comunicat al ANSA.

Distribuția manuală a momelilor vaccinale se va realiza de către personalul subdiviziunilor teritoriale ale ANSA, precum și personalul Agenției Moldsilva și al Societății Vânătorilor și Pescarilor din Republica Moldova.

Momelile vor fi amplasate la fiecare intrare în vizuină şi pe traseele vulpilor, în imediata apropiere a vizuinilor. Timp de două săptămâni după distribuirea momelilor se restricționează circulația liberă a câinilor şi pisicilor în zona respectivă, întrucât aceste animale reprezintă competitori pentru momeală. De asemenea, în regiunile în care s-au distribuit momeli, vânătoarea va fi interzisă pentru o perioadă de 14 zile.

ANSA atenționează populația că vaccinul nu este destinat imunizării animalelor domestice dar, în cazul consumului accidental, s-a constatat că vaccinul nu este dăunător pentru acestea.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *