A fost finalizată construcția podului din satul Medeleni

Imagine: asd.md

Administrația de Stat a Drumurilor (ASD) informează că reparația podului amplasat pe drumul R16 Bălți–Fălești–Sculeni–Ungheni, km 62,38 a fost finalizată.

Potrivit ASD, reabilitarea podului din apropierea comunei Petrești va facilita accesul transporturilor în special spre vama Sculeni.

„S-au executat lucrări de reparație a podului, care are o lungime de 27,82 m, 3 deschideri de 7,5 m – 6,8 m -7,18 m și două benzi de circulație.  De asemenea, au fost amenajate trotuare, bariere metalice de protecție atât rutiere cât și pietonale, dispozitive de acoperire a rosturilor de dilatație, indicatoare rutiere, marcaje și alte elemente importante pentru siguranța și confortul la trafic”, precizează ASD.

Podul din proximitatea satului Medeleni, comuna Petrești, are o însemnătate socio-economică majoră, fiind amplasat pe o arteră națională importantă, ce duce spre punctul vamal Sculeni. În anul 2023, punctul vamal Sculeni a înregistrat un volum semnificativ de trafic, fiind traversat de aproximativ 754.000 de unități de transport și 2,2 milioane de pasageri, subliniind astfel rolul esențial a acestui pod în asigurarea mobilității regionale și internaționale.

Expresul.md


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *