Cursele interraionale și raionale vor fi suspendate. Vedeți aici când

Imagine simbol, sursa: stiri.md

Transportatorii anunță suspendarea tuturor curselor interraionale și raionale în perioada 27-29 februarie, în semn de protest față de atitudinea guvernării, care nu reacționează pozitiv la solicitările acestora, anunță Asociația Patronală a Transportatorilor Auto (APOTA).

”Pe această cale APOTA reconfirmă revendicarea înaintată guvernării de a adopta în domeniul transporturilor rutiere de pasageri norme conforme celor din Uniunea Europeană și a exclude din legislația națională normele care contravin legislației și bunelor practici europene”, se menționează în comunicat.

Printre cerințele transportatorilor se enumără: formarea programelor de transport național regulat raionale și interraionale,  de asemenea aceștia sunt nemulțumiți de reducerea intervalului, până la 15 minute, pentru cursele la nivel național. Totodată aceștia își doresc trecerea treptată și graduală la utilizarea aparatelor de casă în unitățile de transport ce deservesc rute regulate.

Amintim, în luna noiembrie 2023, transportatorii au mai protestat în PMAN față de modificările Codului Transportului Rutier, care, în opinia lor, i-ar putea lăsa pe mulți proprietari de curse fără licențe și au anulat prelungirea autorizațiilor rutiere fără concurs. De cealaltă parte, reprezentanții Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, au precizat că modificările legislative au avut scopul de a asigura cetățenii cu transport modern, de a reduce birocrația, de elimina limitările de oră pentru curse și de a liberaliza piața serviciilor de autogară.

Expresul.md


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *