Timp de două săptămâni, în toată țara, se va desfășura operațiunea „Pieton”

Sursa foto: instagram.com/expresul.md

În perioada 12 – 24 februarie, polițiștii vor desfășura pe întreg teritoriul țării activități care au scopul reducerii numărului de accidente rutiere cu implicarea pietonilor.

Potrivit Inspectoratului General al Poliției, în prezent, neacordarea de prioritate legală pietonilor se sancționează cu amendă de la 1500 la 1800 de lei (aproximativ 90 de euro), cu aplicarea a cinci puncte de penalizare. În cazul în care acțiunile sunt săvârșite repetat în cursul aceluiași an, persoana se sancționează cu amendă de la 2 250 la 2 500 de lei, cu suspendarea exercitării dreptului de a conduce mijloace de transport pe un termen de la 30 la 45 de zile.

Totodată, pietonii care ignoră semnele de dirijare a traficului rutier, traversează neregulamentar partea carosabilă sau se deplasează în locuri interzise sunt amendați cu până la 450 de lei.

Pe parcursul lunii ianuarie curent, pe teritoriul țării au fost înregistrate 52 de accidente cu implicarea pietonilor. În urma acestora, 11 persoane au decedat, iar 42 au fost traumatizate.

Imagine: Poliția Republicii Moldova

Expresul.md


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *