Satele din Republica Moldova au oportunitatea de a participa la un concurs internațional de turism

Imagine simbol, sursa: WordPress.com

Satele din Republica Moldova pot participa la o nouă ediție a concursului internațional „Best Tourism Villages” desfășurat de Organizația Mondială a Turismului. Prin intermediul acestuia sunt identificate anual exemple remarcabile de destinații rurale.

Potrivit Oficiului Național al Turismului, concursul este o oportunitate deosebită de a face parte din rețeaua satelor turistice la nivel mondial. Misiunea acestui proiect constă în promovarea turismului rural împreună cu peisajele, cultura și activitățile asociate acestora. Cele mai importante obiective ale acestui program sunt: promovarea metodelor de utilizare și păstrare mai eficientă a resurselor naturale, reducerea deșeurilor, promovarea inovațiilor și îmbunătățirea accesului la finanțe și investiții.

În urma evaluării candidaților Republicii Moldova, vor fi expediate cel mult opt propuneri de sate turistice, care vor concura cu alte destinații rurale din alte țări participante în cadrul proiectului.

Pentru aplicarea formularului, destinațiile rurale trebuie să corespundă următoarelor criterii: să aibă o densitate scăzută a populației – cel mult 15 000 de locuitori; să fie localizat într-un peisaj cu o prezență importantă a activităților tradiționale; să împărtășească valorile, precum și stilul de viață al comunității.

Totodată, vor primi titlul pentru cea mai bună destinație turistică rurală doar cei care promovează meșteșugăritul și gastronomia locală, care protejează natura, care încurajează inovațiile și nu în ultimul rând care funcționează pentru bunăstarea rezidenților și a vizitatorilor.

Propunerile pot fi trimise la Oficiul Național al Turismului, la adresa office@turism.gov.md și alexandrina.valean@turism.gov.md, până la data de 25 martie 2024, ora: 16:00. Pentru detalii și actele necesare persoanele pot accesa adresa – https://www.unwto.org/tourism-villages/en/the-initiative/#iniciativa.

Anul trecut, la propunerea Ministerului Culturii și Primăriei Văleni, Organizația Mondială a Turismului a ONU a desemnat localitatea Văleni ca una dintre cele mai bune sate turistice pentru anul 2023.

Expresul.md


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *