Parcările amenajate abuziv pe trotuare publice – în vizorul Primăriei orașului Călărași

Sursa foto: Facebook / Primăria orașului Călărași

O parcare amenajată ilegal, din contul trotuarului de pe strada Mihai Eminescu, o arteră principală a orașului Călărași, a fost lichidată recent de primărie.

Aceasta fusese amenajată abuziv, încă anul trecut, în fața zonei comerciale, pe teren public. Astfel,  pietonii erau nevoiți să înconjoare pe sub fațada clădirii sau să meargă pe zona de carosabil. Mai mult, trecerea de pietoni din imediata apropiere se termina exact în intrarea în această parcare, prezentând pericol pentru cei ce traversau regulamentar strada.

Potrivit primarului Victor Ambroci, lucrările efectuate de agentul economic contravin principiilor de accesibilitate și siguranță pietonală stipulate în Regulamentul circulației rutiere, precum și Proiectul de execuție a lucrărilor de construcție a străzii. „Atunci când s-a depistat lucrarea efectuată pe trotuarul pietonal, Primăria orașului Călărași a solicitat agentului economic să îndepărteze marcajul rutier aplicat neautorizat, inclusiv și demontarea bumperelor-limitatoare. Ulterior, a fost sesizată și poliția despre situația creată. Așa cum agentul economic nu s-a conformat cerințelor legale, am dispus  demontarea forțată a acestor limitatoare, cu suportul tehnic al angajaților Întreprinderii Municipale Gospodăria Comunal-Locativă Călărași”, a declarat primarul. Odată demontate, opritoarele au fost depozitate, iar agentul economic a fost notificat să repare în regim de urgență trotuarul, prin aducerea acestuia la starea inițială.

În acest context, Victor Ambroci a mai menționat că va identifica toate parcările amenajate abuziv pe trotuarele publice ale orașului Călărași și vor fi eliminate. În orașul Călărași sunt amenajate circa 300 de locuri de parcare, majoritatea fiind concentrate în centrul orașului.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *