O femeie din Peticeni, a împlinit zilele trecute, onorabila vârstă de 100 de ani

Sursa foto: Consiliul raional Călărași

Sărbătoare mare pentru Uliana Catana din Peticeni. Pe 8 februarie ea a sărbătorit 100 de ani, iar copiii, nepoții, strănepoții și stră-strănepoții i-au organizat o sărbătoare pe cinste.

Bucatele, muzica, dansurile și voia bună au fost la ordinea zilei, iar casa și ograda mătușii Uliana a fost neîncăpătoare, unde s-au adunat peste o sută de oameni. De altfel, unica și cea mai mare bogăție a femeii sunt copiii, nepoții, strănepoții și stră-strănepoții. Uliana Catana a născut, crescut și educat 11 copii, are 30 de nepoți, 51 de strănepoți și 9 stră-strănepoți. „Cu atât mă mângâi și eu. Ce să faci, dacă sunt zile de trăit și îi mulțumesc lui Dumnezeu. Am trăit, am lucrat cât am putut”, a spus femeia.

„Suntem foarte fericiți că mama noastră a ajuns la 100 de ani. Mai rar li se întâmplă acest lucru oamenilor. În tot anul ne adunăm la ziua mamei, dar în acest am ne-am adunat cu toții, am venit de pretutindeni”, spune unul dintre feciori, Vasile Catana.

Mătușa Uliana este și cea mai longevivă persoană din Peticeni. Întrebată care este secretul longevității, Uliana Catana a răspuns: „Am fost om bun, iată cum a fost”.

„Atunci când le spun prietenilor mei că tatăl meu o mai are pe bunica, toți rămân mirați. Acum că a împlinit 100 de ani, ne bucurăm să o avem încă alături”, spune și unul dintre strănepoți, Alexandru Surugiu.

De ziua sa, sărbătorita a fost vizitată și felicitată de multă lume bună: jurnaliști, deputatul Ion Șpac, primarul localității, Sergiu Șpac, însoțit de ansamblul folcloric din localitate, pentru întregirea atmosferei de sărbătoare, preotul satului, președintele raionului, Nicolae Drăgănel Nicolae și vicepreședinta Margareta Florea. Cu toții au venit cu flori, daruri, dar și cele mai alese cuvinte spuse în adresa Ulianei Catana.

 

 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *