Energia electrică s-ar putea scumpi

Sursa foto: TVR Moldova.md

După ce săptămâna trecută Premier Energy a solicitat tarife mai mari pentru energia electrică, cu un demers similar la Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a venit și Furnizarea Energiei Electrice Nord (FEE Nord), transmite IPN.

Conform demersului depus la Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică, consumatorii finali, ai FEE Nord, ale căror instalații sunt racordate la rețelele electrice de distribuție de medie tensiune ar urma să achite un tarif de 2,11 lei/kWh, în comparație cu 1,97 lei/kWh (fără TVA) în prezent.

Consumatorii finali ale căror instalații sunt racordate la rețelele electrice de distribuție de joasă tensiune (consumatori casnici) ar urma să achite un tarif de 3,01 lei/kWh, comparativ cu 2,88 lei/kWh (fără TVA) în prezent.

Potrivit demersului depus la ANRE de către Premier Energy, consumatorii finali ale căror instalații sunt racordate la rețelele electrice de distribuție de înaltă tensiune ar putea achita 2,02 lei/kWh, în comparație 1,71 lei/kWh (fără TVA) în prezent.

Consumatorii finali ale căror instalații sunt racordate la rețelele electrice de distribuție de medie tensiune urmează să plătească 2,23 lei/kWh, în comparație cu tariful actual de 1,90 lei/kWh (fără TVA).

Pentru consumatorii finali ale căror instalații sunt racordate la rețelele electrice de distribuție de joasă tensiune (consumatorii casnici) se propune tariful  de 2,77 lei/kWh, comparativ cu 2,39 lei/kWh (fără TVA).

Demersurile celor doi furnizori vin nici la trei luni de la ultima ajustare a tarifelor.

Expresul.md


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *