După anularea curselor de către Air Moldova, zeci de mii de oameni au rămas fără bani

Sursa foto: Air Moldova

După anularea curselor de către compania Air Moldova, au rămas 75 de mii de bilete, costul cărora nu a fost rambursat pasagerilor. Declarația a fost făcută de către ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, la o emisiune de la PRO TV. Acesta a spus că o soluție ar fi ca cei care au plătit cu cardul să-și poată recupera banii. Totodată, ministrul a anunțat că deputații PAS vor înregistra un proiect de lege care să oblige creditorii să restituie banii, în primul rând pasagerilor, scrie radiomoldova.md.

„Autoritatea Aeronautică Civilă a cerut autorității să permită întoarcerea banilor celor care au cumpărat cu cardul biletele. Până ce nu este un răspuns de la judecată. Doi. Noi am discutat cu Parlamentul ca să înregistrăm un proiect de lege prin care să obligăm ca, în momentul procesului de restructurare, primii care să fie avantajați să fie pasagerii”, a explicat ministrul.Andrei Spînu a menționat că decizia judecății, după ce compania Air Moldova și-a întrerupt activitatea, prevede restructurarea întreprinderii astfel ca să poată întoarce datoriile care la finele anului trecut însumau aproximativ 2 miliarde de lei. Întrebat de unde vor fi luați banii pentru a restitui datoriile, Andrei Spînu a răspuns că Air Moldova are bani pe cont, sunt anumite bunuri ce vor fi vândute și treptat, aceste datorii vor fi plătite.

Amintim că, anul trecut Air Moldova a tot anulat zborurile de la sfârșitul lunii februarie. Din aprilie, conturile companiei au fost blocate din cauza datoriilor. În luna mai, Air Moldova a cerut instanței acordul să facă „o restructurare accelerată” companiei, pentru a depăși dificultățile financiare și a evita falimentul. Ulterior, Autoritatea Aeronautică Civilă (AAC) a suspendat Certificatul de Operator Aerian (AOC) al Air Moldova.

Expresul.md


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *