A fost simplificată procedura de documentație în grădinițe

Ministerul Educației și Cercetării (MEC) a revizuit Nomenclatorul documentației și rapoartelor în educația timpurie. Astfel, au fost excluse nouă modele de rapoarte, trei planuri, cinci registre de evidență și zece mape/dosare/portofolii, care anterior trebuiau elaborate de managerii, educatorii și personalul nedidactic al grădinițelor. Acțiunea este parte a procesului de debirocratizare în sistemul educațional.

Conform noilor modificări, fiecare instituție de învățământ va decide formatul de elaborare, completare și păstrare a documentației (format electronic, hârtie, mape/dosare/portofolii sau separat). Varianta electronică a documentelor, suporturilor didactico-metodice, materialelor/ fișelor/registrelor și rapoartelor se poate păstra în fișiere special organizate, la care să aibă acces orice angajat al instituției, responsabil pentru deținerea oricărui dosar vizat de nomenclator.

În procesul de revizuire a Nomenclatorului au fost implicați directori de instituții de educație timpurie, metodiști, educatori și asistenți medicali. Subiectul a fost discutat la mai multe ședințe organizate de minister cu managerii instituțiilor de învățământ, cadrele didactice și specialiștii responsabili pentru educația timpurie. Participanții la discuții au apreciat că noile prevederi simplifică și sistematizează lucrul personalului din grădinițe, oferindu-le posibilitatea să-și autoevalueze activitatea.

Revizuirea Nomenclatorului face parte din primul pachet de debirocratizare în sistemul educațional, lansat de MEC.

Expresul.md


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *