A fost lansat un nou program care permite tinerilor să învețe cum să exploreze internetul în siguranță

Imagine: stiri.ong

De Ziua Internațională a Siguranței pe Internet, care a fost marcată în acest an pe 06 februarie, Ministerul Educației și Cercetării a lansat în Republica Moldova Programul „Eroii Internetului”. În cadrul acestuia, copiii și tinerii sunt învățați să exploreze Internetul în siguranță și cu încredere. Programul este implementat de Asociația ,,Adfaber”, cu sprijinul Centrului Internațional „La Strada Moldova”.

,,Eroii Internetului” sprijină profesorii în implementarea unui program educațional despre siguranța online, oferind lecții digitale și activități interactive ce pot fi folosite în predare. Adițional, Programul include un ghid pentru familii, care încurajează dialogul și învățarea comună între părinți și copii despre siguranța pe Internet. În următorii trei ani de implementare a acestuia, mai multe cadre didactice vor participa la formări, astfel ca ulterior să educe elevii în spiritul unei utilizări responsabile și în siguranță a Internetului.

Programul, susținut de Google se derulează simultan în mai multe țări europene, inclusiv România, Grecia, Croația, Lituania, Ungaria, Slovacia, Cehia, urmând să se extindă în Ucraina și Letonia. Programul este structurat în 5 capitole cu activități și scenarii de lucru la clasă.

De asemenea, în cadrul Programului copiii pot aplica și testa cunoștințele dobândite prin jocul Interland.

,,Eroii Internetului” nu este doar un program de educare, ci și o inițiativă care încurajează tinerii să facă schimbări pozitive în jurul lor, promovând utilizarea responsabilă și sigură a Internetului. Programul este gratuit și poate fi accesat aici.

Expresul.md


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *