Se scumpesc țigările

Imagine simbol, sursa: stirileprotv.ro

Cu 3,5 lei mai mult vor scoate din buzunare fumătorii pentru cel mai ieftin pachet de țigări. Mai mult, comercianții care nu vor aplica noul preț de referință vor fi penalizați, comunică Serviciul Fiscal de Stat. 

Pentru anul 2024 cota minimă a accizei pentru 1.000 de unități de țigări sau țigări de foi constituie 1.318,62 lei. În acest fel, prețul de referință pentru un pachet ce conține 20 de unități de produs menționat constituie 38,5 lei.

Modificările de prețuri vor avea loc până la 1 aprilie, iar începând de atunci prețul minim și de la care va începe costul unul pachet de țigări va fi de 38,5 lei. După stabilirea prețului de referință este interzisă vânzarea de către orice persoană a țigaretelor şi a ţigărilor de foi la un preţ mai mic. De asemenea, încălcarea acestei prevederi se sancţionează cu amendă în mărime de la 30% la 50% din valoarea ţigaretelor aflate în stoc la momentul controlului, pornind de la preţul de referinţă.

Ultima majorare a prețurilor a avut loc în luna aprilie a anului trecut, când cota minimă a accizei pentru 1.000 de unități de țigări sau țigări de foi a constituit 1.198,75 lei, astfel încât prețul de referință pentru un pachet ce conține 20 de unități de produs menționat constituia 35 de lei.

Expresul.md


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *