Poliția de Frontieră „s-a îmbogățit” cu 29 de polițiști noi

Imagine: Poliția de Frontieră

Poliția de Frontieră s-a îmbogățit cu 29 de polițiști noi. Potrivit informațiilor, aceștia au încheiat cu succes cursul de formare inițială. În cadrul unei ședințe solemne, conducerea Poliției de Frontieră și cea a Centrului de Excelență în Securitatea Frontierei, din Ungheni, au înmânat diplomele de absolvire și au îndemnat pe fiecare absolvent să-și onoreze cu demnitate noile obligațiuni de serviciu.

„Vă mulțumim că ați ales Poliția de Frontieră pentru a vă crea o carieră. Sunt convins că cunoștințele acumulate în cadrul acestui curs, cât și profesionalismul, responsabilitatea și corectitudinea vor fi temelia unor misiunii de succes la frontiera de stat. Felicitări și serviciu ușor!” a menționat Ruslan Galușca, șef al Inspectoratului General.

Pe lângă partea didactică și suportul teoretic, cursul a cuprins module de instruire practice, fiind utilizate metode interactive, exerciţii individuale şi de grup, dar și studii de caz. În cadrul orelor de curs, debutanții s-au familiarizat cu atribuțiile conform fișei postului și cu obiectivele specifice din domeniului lor de activitate, în raport cu acțiunile de implementare a managementului integral al frontierei de stat.

La fel, au trecut în agendă teme precum: supravegherea și controlul trecerii frontierei de stat, prevenirea și combaterea traficului de fiinţe umane, combaterea criminalității transfrontaliere și a migrației ilegale, etc.

Cursul de formare inițială s-a desfășurat pe o perioadă de șase luni, dintre care trei luni cursanții s-au aflat la studii în Centrul de Excelență din Ungheni.

Expresul.md


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *