Legumicultorii din raionul Călărași – cu burta pe carte

Sursa foto: Facebook / Consiliul raional Călărași

Circa 30 de legumicultori din raionul Călărași au participat, pe 18 ianuarie, la un seminar de instruire „Aspecte tehnologice de producere a legumelor cu folosirea irigației în contextul schimbărilor climatice”. Acesta a fost organizat de către Direcția Economie, Agricultură și Dezvoltare Ruală.

Agenda seminarului a cuprins ambele domenii din legumicultură: producerea legumelor în câmp deschis și pe teren protejat. Cea care a vorbit despre tehnologia de producere a legumelor pe teren protejat și în câmp deschis în condițiile anului 2024, a fost Tatiana Novac, doctor în științe agricole.

În cadrul acestui seminar, au fost desfășurate cele mai importante elemente tehnologice cu privire la creșterea răsadului de legume, de la pregătirea substratului până la pregătirea lui pentru plantare,  la producerea legumelor de la plantare până la recoltarea produsului. Totodată s-a discutat și despre metodele de combatere și tratare a bolilor în perioada de vegetație a legumelor, făcându-se și recomandările necesare pentru diferite specii.

Totodată, a fost pus accentul și pe posibilitățile atragerii surselor de finanţare în sectorul de producere a legumelor în anul 2024 și aplicarea la subvenționarea sectorului dat. Iar unele companii specializate și-au prezentat ofertele de semințe, produse de uz fitosanitar, îngrășăminte minerale și tehnicii necesară în domeniul legumiculturii.

Iar la final, participanții au adresat întrebări, la care au primit răspunsurile necesare chiar din la prima sursă. Participanții la seminar au declarat la unison că astfel de întâlniri sunt bine venite, în special cu introducerea lecțiilor practice în teren, la cei mai experimentați legumicultori din raion.

 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *