De Crăciun suntem în siguranță și la biserică. IGSU vine cu recomandări

Imagine: Expresul

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) atenționează cetățenii privind respectarea regulilor de siguranță de Crăciun pe stil vechi. În acest context, angajații IGSU îndeamnă responsabilii lăcașelor de cult să respecte cu strictețe regulile antiincendiare și să le doteze cu mijloace de stingere a incendiilor.

De asemenea, pompierii avertizează, că în vederea prevenirii riscului producerii incendiilor în biserici, catedrale și mănăstiri, sobele și coșurile de evacuare a fumului trebuie să fie verificate și exploatate conform regulilor prescrise. Oamenii, la rândul său, sunt rugați să utilizeze focul deschis, dar și lumânările cu prudența maximă.

„Lumânările trebuie să fie păstrate în locuri speciale din interiorul lăcașelor. Totodată, în vederea prevenirii incendiilor, se interzice suprasolicitarea circuitului electric prin conectarea mai multor instalații și utilajelor electrice. Enoriașii sunt rugați să respecte cu strictețe regulile de apărare împotriva incendiilor pentru a nu-și pune viața în pericol, iar căile de acces în preajma lăcașelor pentru autospecialele de intervenție trebuie să fie menținute libere”, se arată în comunicat.

Potrivit IGSU, de Crăciun pe stil vechi vor activa peste 400 de pompieri și salvatori.

Expresul.md


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *