Au fost finanţate compensaţiile la energie, iar cetățenii își pot ridica banii

Sursa foto: TVR Moldova.md

Au fost finanțate compensațiile la energie sub formă de plată monetară pentru luna decembrie anul 2023. Casa Naţională de Asigurări Sociale precizează că valoarea finanțării a constituit 219,9 milioane de lei, transmite IPN.

Finanțarea compensațiilor a fost asigurată pentru beneficiari conform listelor prezentate de către Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale, identificați în urma procesării informației de pe portalul compensaţii.gov.md.

Pentru a ridica banii, beneficiarii urmează să se adreseze instituțiilor bancare sau la orice oficiu poștal din ţară, unde primesc pensia, alocația, indemnizația sau altă prestație socială.

Totodată, CNAS a anunțat despre finanțarea celei de-a doua tranşe pentru indemnizațiile adresate familiilor cu copii, indemnizațiile pentru incapacitate temporară de muncă, indemnizațiile de maternitate, indemnizațiile paternale, inclusiv ajutorul social, pensii şi alocaţii sociale, în valoare totală de 200,04 milioane de lei. Pentru a ridica banii, beneficiarii urmează să se adreseze la instituţia bancară unde sunt deserviţi sau la orice oficiu poştal din ţară.

Casa Națională de Asigurări Sociale reamintește că din 1 ianuarie 2024, indemnizațiile pentru familiile cu copii sunt stabilite proactiv, în baza datelor despre nașterea copilului din Registrul de Stat al Populației. Astfel, nu va fi nevoie ca beneficiarul să depună cereri pentru a primi indemnizația unică la naștere, indemnizația pentru creșterea copilului, indemnizația pentru îngrijirea copilului.

Expresul.md


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *