A început reexaminarea pensiilor. Cine este eligibil

Începând cu 1 ianuarie 2024 are loc reexaminarea pensiilor pentru limita de vârstă stabilite după 01.01.2019 pentru un stagiu de cotizare mai mare de 2 ani, cât şi pensiile reexaminate la etapele anterioare în cazul în care persoanele au mai realizat un stagiu de cotizare de cel puțin 2 ani, scrie zugo.md.

Totodată, de la 1 ianuarie 2024 se reexaminează şi pensiile de dizabilitate stabilite până la 1 ianuarie 2022, cu condiţia că persoanele au realizat un stagiu de cotizare de la 2 ani până la 7 ani.

Cererile de reexaminare a pensiei pentru limită de vârstă şi dizabilitate pot fi depuse, începând cu 1 ianuarie 2024, în formă electronică prin utilizarea serviciului „e-Cerere. Reexaminare pensieˮ, care poate fi accesat pe pagina web-oficială cnas.gov.md şi portalul guvernamental servicii.gov.md, fiind necesar de a introduce un minim de date de identificare:

  • tipul pensiei care se solicită a fi reexaminată (limită de vîrstă sau dizabilitate)
  •  numărul de identificare (IDNP)
  • data, luna, anul naşterii beneficiarului.

Cererea de reexaminare a pensiei se examinează în termen de 60 de zile de la data depunerii şi pensia reexaminată se acordă începând cu luna următoare celei în care a fost depusă cererea.

Pentru informaţii suplimentare puteţi contacta Centrul de Apel al CNAS la numărul 022-257-777.

Expresul.md


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *