A fost semnată cererea de aderare a Republicii Moldovei la Zona Unică în Plăți în Euro

Imagine simbol: dcnews.ro

Banca Națională a Moldovei a semnat cererea de aderare a Republicii Moldovei la Zona Unică în Plăți în Euro (SEPA). Aderarea la SEPA ar însemna lipsa diferențelor între plățile fără numerar în euro, naționale sau transfrontaliere, dar și tranzacții mai ieftine, timp redus și siguranța transferurilor, transmite IPN.

Potrivit guvernatoarei Băncii Naționale a Moldovei, Anca Dragu, astăzi Banca Națională face o declarație clară și neechivocă a dorinței de a fi parte a sistemelor europene a sistemului de plăți unice din Europa. De asemenea, arată angajamentul și contribuția BNM în parcursul european și reprezintă un moment important pentru economia Republicii Moldova și pentru toți participanții la circuitele economice.

Guvernatoarea a adăugat că beneficiile apartenenței la SEPA este cel al costurilor. Este în avantajul tuturor participanților să existe plăți transparente, sigure și la un preț sustenabil. Cu acest sistem, o plată ar putea făcută într-un interval de 24 de ore și, decât persoana să se plătească 50 de euro pe tranzacție, va plăti, spre exemplu, 3 euro, pentru plăți în nume propriu sau companii.

Expresul.md


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *