Trimite-i o scrisoare lui Moș Crăciun! Copiii sunt îndemnați să-și scrie dorințele

Imagine simbol, sursa: protv.md

În pragul sărbătorilor de iarnă, copiii așteaptă cu nerăbdare să-și împărtășească dorințele cu Moș Crăciun. Așadar, din data de 5 decembrie 2023, toți copiii își vor putea lăsa scrisorile pentru Moș Crăciun la sediul Poștei Moldovei

Acțiunea, denumită „Poșta lui Moș Crăciun” se desfășoară în cadrul Proiectului Academia lui Moș Crăciun.

Ce se va întâmpla?

Startul evenimentului va fi anunțat de adevăratul Moș Crăciun. După mai multe manifestări, concursuri și alte activități, copiii vor putea redacta scrisori. Nu este neapărat să se indice o adresă completă sau să fie ștampilată, ci doar să fie scris pe ea „pentru Moș Crăciun”.

Datorită unei colaborări, scrisorile vor putea fi expediate fără timbre. Moldova este singura țară din lume în care copiii pot trimite scrisori gratuite la Moș Crăciun. Scrisorile scrise de copii vor fi lăsate în cutia poștală sau înmânate personal Moșului. De asemenea, copiii vor putea primi cărți poștale colorate cu felicitări din partea compozitorului Eugen Doga.

Despre „Poșta lui Moș Crăciun”

„Poșta lui Moș Crăciun” face parte din proiectul Academia Moș Crăciun. Ambele campanii au fost lansate de Fundația de caritate pentru copii „Clipa Siderală” și înregistrate la Agenția de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova.

Academia lui Moș Crăciun și-a dobândit statutul oficial în decembrie 2001, cu ocazia vizitei lui Moș Crăciun în Moldova. Acesta s-a întâlnit cu președintele Republicii Moldova, care a semnat un certificat de înființare a Academiei lui Moș Crăciun în Moldova. Organizația de caritate „Clipa Siderală” și-a început activitatea încă din 1989 și a fost înregistrată legal în 1996.

Academia activează de peste 20 de ani. Prin intermediul ei, în fiecare an, trec circa 20 000 de scrisori de la copiii care locuiesc în Republica Moldova, dar și de peste hotare. Scrisorile de la copii vin pe tot parcursul anului, dar fluxul principal este în luna decembrie. „Poșta lui Moș Crăciun” este o oportunitate reală pentru toți cei care doresc ca Moș Crăciun să le îndeplinească cele mai profunde dorințe ale copiilor.

Expresul.md


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *