Raionul Ungheni are președinte, dar și trei vicepreședinți. Cine sunt?

Raionul Ungheni are președinte, dar și trei vicepreședinți. Aceștia au fost aleși la ședința consiliului raional care s-a desfășurat pe 18 decembrie.

Astfel, președinte este Dionisie Ternovschi, candidatul PAS, care a fost ales cu 18 voturi (ale consilierilor PAS, PSDE, PPPDA, PLDM, PDCM) din 33. Consilierii PSRM, PCRM, CUB, MRM, PPDA s-au abținut, iar un consilier PDCM a votat împotrivă.

„Scopul meu este nu să ocup un fotoliu, dar sa aduc proiecte, sa aduc beneficii tuturor locuitorilor raionului nostru. De aceea, eu vă rog mult, să ne consolidăm eforturile și anume asta să facem. Am tergiversat foarte mult acest proces, deja am avut de pierdut, dar e timpul să ne răsuflecăm mînicile și să ne apucăm de muncit”, a declarat Dionisie Ternovschi, președintele nou ales.

Dionisie Ternovschi are 42 de ani, este căsătorit și are 3 copii. Studiile și le-a făcut la Universitatea ”Valahia” din Târgoviște, România, este licențiat în marketing. De menționat că în perioada 2019 – 2023 a fost viceprimar al orașului Ungheni.

La rându-i, președintele nou ales a venit cu propunerea ca să fie aleși cei trei vicepreședinți. Astfel, vicepreședinți au fost aleși: Victor Filipovici, Corina Slupețcaia și Dorina Iavorschi, toți trei candidați PSDE. Victor Filipovici și Corina Slupețcaia au fost aleși cu 18 voturi, iar Dorina Iavorschi a fost aleasă cu 19 voturi.

Victor Filipovici are 59 de ani, de profesie este silvicultor, iar din 2007 este consilier raional.

Corina Slupețcaia are 43 de ani și este contabilă-șefă la Liceul Sculeni, cu aproape 30 de ani de experiență în gestionarea surselor financiare.

Dorina Iavorschi are 35 de ani și este învățătoare la Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” din Ungheni.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *