Raionul Călărași se află în top 5 destinații cu cele mai multe locuri de cazare pentru turiști

Imagine: Primăria Călărași

Raionul Călărași se află pe locul 2 în top 5 destinații cu cele mai multe locuri de cazare pentru turiști. Despre acest fapt s-a menționat în statistica teritorială realizată de Biroul Național de Statistică al Republicii Moldova pentru anul 2023.

Potrivit datelor, până pe 31 decembrie 2022 în raionul Călărași s-a înregistrat un număr de 369 de camere care puteau fi date în chirie, precum și un număr de 864 paturi disponibile pentru turiști, transmite diez.md.

Conform informațiilor, raionul Călărași este depășit de raionul Dubăsari cu un număr de 487 de camere care pot fi oferite în chirie.

 

În nordul țării, municipiul Bălți este regiunea cu cele mai multe locuri de cazare – 348 de camere –, iar în sudul țării, raionul Cahul înregistrează cel mai mare număr – 442 de camere. Pe țară, raionul Cahul ocupă locul 2 în calitate de cea mai dezvoltată regiune turistică.

De asemenea, din toate municipiile și raioanele cu posibilități de cazare a turiștilor, raionul Nisporeni a înregistrat cel mai mic număr. Vorbim de nouă camere și o capacitate de 24 de paturi. În comparație, în 2015, raionul Nisporeni avea un număr de 32 de camere de cazare pentru turiști și 154 de paturi disponibile pentru aceștia.

Expresul.md


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *