Programul„Capitala Tineretului Ungheni 2023” s-a încheiat

Programul„Capitala Tineretului Ungheni 2023” s-a încheiat. Iar la evenimentul de încheiere, s-au adunat zeci de tineri entuziaști, reprezentanți ai autorităților locale, organizațiilor și structurilor de tineret, pentru a trece în revistă rezultatele obținute din cadrul activităților realizate pe parcursul întregului an.

„Pentru a doua oară, Ungheni deține titlul de „Capitala Tineretului”, ceea ce înseamnă că, rămâneți în con- tinuare un municipiu tânăr, angrenat în toate procesele de dezvoltare economică și de participarea a tinerilor în Ungheni”, a menționat Ion Donea, director al Agenției Naționale pentru Tineret, prezent la eveniment, după care a mai adăugat: „Ați reușit să obțineți atât de multe titluri, încât considerăm că, tinerii vor fi motivați să rămână aici, să dezvolte comunitatea, să investească în această regiune, să își construiască o familie și să contribuie per ansamblu la contribuția țării noastre. Noi vom continua să investim în tineri, mai bine spus în structurile de tineret și în parteneriate.”

De menționat că, în cadrul Programului au fost organizate mai multe activități de motivare și încurajare a tinerilor de a se implica în viața comunitară. „Am adus în fața tinerilor experiențe și practici bune de aici și de peste hotare. E bine să investim în tineri, să-i ghidăm, să-i încurajăm, dar și să-i învățăm cum să-și petreacă frumos și util timpul liber.”, a menționat Alina Butnaru șefa interimară a Cen- trului Raional de Tineret din Ungheni.

La rându-i, Eduard Balan, viceprimarul municipiului Ungheni, a sub- liniat contribuția remarcabilă a tiner- ilor în inițiativele comunitare. „Pe parcursul ultimilor ani, au fost foarte multe inițiative care au pornit de la tineri și urmare a acestui fapt, cu siguranță, s-a reușit în acest an, ca programul „Capitala Tineretului ” să vină, din nou, la Ungheni. Sunt sigur că, inițiativele frumoase care vor parveni de la voi, vor prinde viață, iar în anii următori, ne vom bucura de succesele noastre în comun.”

Reamintim că, municipiul Ungheni a fost declarat Capitala Tineretului 2023, în cadrul unui concurs deschis, desfășurat de către Ministerul Edu- cației și Cercetării la finele anului 2022. Municipiul Ungheni a mai deținut titlul de „Capitala Tineretului” și în anul 2011.

Tatiana Tesliuc


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *