În Republica Moldova va fi instituit Registrul Național de Cancer

Sursa foto: MedicHub.ro

În Republica Moldova urmează să fie instituit Registrul Național de Cancer, care va reprezenta un sistem integrat în care vor fi înregistrate și prelucrate datele legate de incidența, prevalența și mortalitatea prin cancer la nivel național. Registrul urmează să fie gestionat de către Institutul Oncologic.

Potrivit autorităților, lipsa unui Registru de Cancer funcțional nu permite monitorizarea și evaluarea reală a situației cu privire la cancer în Republica Moldova, precum și luarea unor decizii informate de evidențe, transmite breakingnews.md, cu referire la ipn.md. 

Registrul va asigura digitalizarea proceselor de colectare, validare, analiză, interpretare și diseminare a datelor despre sănătate cu privire la maladiile oncologice la adulți și copii.

De asemenea, având în vedere faptul că maladiile oncologice la copii sunt caracterizate prin elemente semnificativ diferențiate decât maladiile oncologice la adulți, Registrul Național de Cancer conține un modul separat destinat înregistrării, actualizării și interpretării datelor cu privire la maladiile oncologice la copii cu vârsta 0-19 ani.

Expresul.md


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *