Cum combinăm alimentele, în noaptea de Revelion, ca să nu provocăm indigestie

Imagine simbol, sursa: monitoruldefagaras.ro

În principiu, masa de Revelion este compusă din mâncăruri tradiționale, specifice sărbătorilor de iarnă indiferent de zonă: preparate de casă din carne de porc, pește, vițel și pasăre. Însă ai grijă ce alimente combini pentru a nu face indigestie. Unele alăturări culinare nu sunt tocmai fericite, iar meniul diversificat îți poate întinde multe capcane, transmite știri.md.

Aperitive bogate cu mezeluri, ouă umplute, legume gratinate cu sosuri sofisticate, fripturi suculente și nelipsitele deserturi, toate acestea îți pot copleși simțurile la masa de Revelion. Câteva combinații alimentare nepotrivite te pot face să întâmpini noul an balonat și obosit.

După un aperitiv diversificat, un fel principal format din carne (preparată în orice mod) cu o porție de cartofi nu este cea mai inspirată alegere. Proteinele din carne, în combinație cu amidonul din cartofi, îngreunează digestia. Servește friptura împreună cu o salată proaspătă.

Alăturarea brânzeturilor cu fructele oleaginoase (nuci, alune, migdale etc.) nu e de preferat, ambele fiind dificil de digerat.

Ai grijă și la combinațiile dintre fructe, brânză și mezeluri. Încearcă să separi proteinele de fructe și amidon, dacă nu vrei o digestie îngreunată. De asemenea, nu amesteca fructele acrișoare cu lactatele.

Ai grijă și la combinațiile de alcool, acestea fiind cel puțin la fel de periculoase.

Evită să amesteci sucurile din fructe cu alcoolul tare, berea cu vinul și siropurile foarte dulci cu cocktail-uri diferite, asezonate cu fructe proaspete.

Bea apă după ce mănânci, pentru a-ți ajuta stomacul să digere eficient hrana și pentru a scăpa de toxinele acumulate din alimentele grele.

Expresul.md


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *