Cum alegem corect bradul? Sfat de la autorități

Imagine simbol: forum.romanian-portal.com

Odată cu sărbătorile de iarnă, autoritățile vin cu o serie de recomandări pentru consumatori, la achiziționarea pomului de crăciun.

Pentru a evita cumpărarea unor produse de calitate nesigură sau evitarea unor incidente, Inspectoratul Supraveghere Produse Nealimentare și Protecția Consumatorilor din cadrul Ministerului Dezvoltării Economice și Digitalizării ne sugerează să ținem cont de unele recomandări:

  • respectați indicațiile producătorului, privind modul și locul de amplasare;
  • evitați achiziționarea jucăriilor din material casant sau sticlă, pentru a preveni eventuale incidente;
  • asigurați-vă ca baza bradului este dreaptă și că are suficientă stabilitate pentru a susține greutatea pomului artificial;
  • materiale polimerice pot conține substanțe care pot provoca alergii cu reacții adverse;
  • dacă aveți copii mici și animale de companie în casă, e recomandat să tăiați ramurile de la nivelul inferior al bradului pentru a evita accidentele casnice.

Este foarte important de știut că materialul unui brad de calitate inferioară poate elimina, mai ales sub influența luminii și a lumânărilor, substanțe chimice nocive. În acest sens, asigurați-vă că nu este prezent mirosul persistent specific de substanțe chimice.

Culoarea crengilor de brad trebuie să se mențină pe toată durata de exploatare. Acest lucru poate fi verificat în magazin, dacă la atingere de pe ramuri nu cade vopseaua etc.

Dacă vânzătorul declară că oferă garanție îndelungată pentru pomul de crăciun, atunci solicitați de la acesta eliberarea talonului de garanție cu precizarea termenului.

Neapărat, păstrați bonul de casă eliberat de comerciant pentru a confirma efectuarea cumpărăturii (inclusiv certificatul de garanţie).

Expresul.md


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *