Călărășenii sunt tot mai aproape de a avea un oraș curat. Aici a fost lansată o campanie de colectare a deșeurilor electronice

Imagine simbol, sursa: faradeseuri.md

Autoritățile publice locale din orașul Călărași au inițiat ”Campania de Colectare a Deșeurilor Electronice”. Astfel, în perioada 4-20 decembrie, toți călărășenii sunt îndemnați să colecteze toate tipurile de deșeuri electronice care sunt defecte și nu mai pot fi utilizate, începând de la telefoane, fiare de călcat, uscătoare de păr, calculatoare, tablete, jucării electrice, radiouri, telecomenzi, copiatoare sau chiar frigidere.

”Fiecare dintre noi are oportunitatea să contribuie la crearea unui mediu sănătos de viață și să ofere șansa generațiilor viitoare la o planetă sănătoasă și prietenoasă, deoarece deșeurile electronice poluează grav mediul, iar noi ne putem implica să evităm acest dezastru”, scriu reprezentanții primăriei Călărași, pe rețelele sociale.

Punctele de colectare a deșeurilor electronice sunt:

  • Primăria orașului Călărași;
  • Grădinițele: „Guguță”, „Lăstărel” și „Doremicii”;
  • Școala Primară și Gimnaziul „Ion Creangă”;
  • Liceul Teoretic „Mihail Sadoveanu” și Liceul Teoretic „Vasile Alecsandri”;
  • Școala Sportivă „Mihai Viteazul” și Școala Sportivă Specializată de Rezerve Olimpice
  • Incubatorul de Afaceri din Călărași;
  • Întreprinderea Municipală „Gospodăria Comunal Locativă” Călărași, strada Alexandru cel Bun 178; ( anume aici pot fi aduse și deșeurile electronice mari, de genul:  frigidere, calculatoare, televizoare, etc).

Această activitatea este realizată în cadrul Proiectului „Îmbunătățirea serviciului de colectare a deșeurilor menajere la platformele comune”, proiect realizat în cadrul ”Inițiativei pentru Creștere Economică”, finanțat de Uniunea Europeană cu suportul PNUD Moldova.

Expresul.md

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *