ANSP: Vaccinarea este unica metodă prin care părinții își pot proteja copiii de rujeolă

Vaccinarea este unica metodă prin care părinții își pot proteja copiii de rujeolă. Despre asta informează Agenția Națională pentru Sănătate Publică (ANSP), care îndeamnă părinții să verifice la medicul de familie dacă copiii sunt vaccinați și protejați împotriva acestei infecții, conform Calendarului de vaccinare.

„Consultați-vă cu medicul și verificați dacă familia dumneavoastră are toate vaccinurile la zi, pentru a vă asigura că sunteți pe deplin protejat”, subliniază ANSP.

Totodată, persoanelor care sosesc în țară din zone endemice sau regiuni în care sunt raportate cazuri de rujeolă, li se recomandă să informeze medicul de familie, în special dacă apare febră și erupții pe corp.

Rujeola este considerată o infecție extrem de contagioasă care se transmite pe calea aeriană, de la persoana bolnavă. Se manifestă prin debut brusc cu febră înaltă, lăcrimare, eliminări din nas, tuse uscată și pete roșii confluente pe piele, care apar în regiunea feței și gâtului, apoi se extind pe tot corpul.

Imagine: ANSP

Expresul.md

 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *