15 decembrie este data limită de depunere a cererilor pentru forma de subvenționare a investițiilor pe etape

Sursa foto: infoescola.com

Ministerul Agriculturii şi Industriei Alimentare (MAIA) a atenţionat astăzi că 15 decembrie este ultima zi de depunere a cererilor pentru forma de subvenționare a investițiilor pe etape, transmite moldpres.md.

Plata investițiilor pe etape reprezintă o subvenție acordată în mod progresiv, în cadrul unui proiect investițional sau extinderii acestuia, care a fost evaluat pozitiv de către Agenția de Intervenție și Plăți pentru Agricultură (AIPA) și autorizat pentru plata subvenției după implementarea fiecărei etape. Aceasta se bazează pe costurile suportate integral de către solicitant. „Cererile pentru subvenții destinate investițiilor pe etape pot fi depuse de către fermieri, persoane fizice, juridice sau grupuri de persoane fizice sau juridice, indiferent de statutul lor juridic. Acestea trebuie să desfășoare activități agricole pe teritoriul Republicii Moldova”, indică MAIA.

Cererile se pot încadra în domenii specifice de sprijin, cum ar fi investiții în producerea, prelucrarea sau comercializarea produselor din sectorul vegetal; investiții în producerea, prelucrarea sau comercializarea produselor din sectorul vitivinicol; investiții în producerea, prelucrarea sau comercializarea produselor din sectorul zootehnic.

„Plata investițiilor pe etape se va acorda solicitantului de subvenție în conformitate cu condițiile de bază: deținerea unui proiect investițional viabil pe o perioadă de 7 ani și un deviz de cheltuieli; asumarea angajamentului de a contribui financiar cu cel puțin 50% din valoarea proiectului investițional; posesia de către solicitant a competențelor necesare în domeniul respectiv; perioada de implementare integrală a proiectului investițional este de până la 36 de luni, divizată în cel mult trei etape etc.”, conform sursei citate.

Documentele referitoare la depunerea și obținerea plăților investițiilor pe etape pot fi găsite pe https://aipa.gov.md/ro/ghid-investitii-etape. Examinarea cererilor de acordare a plăților investițiilor pe etape se va realiza de către AIPA conform procedurilor stipulate în Regulament.

Expresul.md


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *