Veste bună pentru femeile care suferă de cancer mamar. Două preparate oncologice vor fi disponibile în farmaciile din localitate

Imagine: sanador.ro

În premieră, femeile diagnosticate cu cancer mamar vor putea ridica două preparate oncologice, gratuit, direct din farmaciile din localitate. Medicamentele vor fi compensate din fondurile asigurării obligatorii de asistență medicală, începând cu 1 ianuarie 2024, anunță Ministerul Sănătății (MS).

„Astfel, circa 2 500 de persoane care au nevoie de aceste preparate nu vor mai trebui să se deplaseze la Institutul Oncologic pentru a le obține. Deși cheltuielile adiționale pentru transport sunt suportate de Compania Națională de Asigurări în Medicină (CNAM), posibilitatea de a ridica medicamentele direct din farmacii va constitui un avantaj semnificativ pentru aceste persoane”, se spune într-un comunicat al MS.

Conform autorităților din sănătate, medicamentele cu denumirea comună internațională anastrozolum și tamoxifenum vor putea fi prescrise de medicul oncolog sau de medicul de familie, în baza indicației medicului specialist în oncologie.

Expresul.md


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *