Vameșii din România sunt suspectați de luare de mită de la moldovenii care trec prin vama Sculeni

Imagine simbol

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) din România fac, miercuri, mai multe percheziții în județul Iași, una dintre descinderi fiind la Vama Sculeni. Surse judiciare au declarat pentru HotNews.ro că ar fi vizați vameși și polițiști de frontieră suspectați că ar fi luat mită pentru a permite trecerea, fără controale, a unor mașini cu mărfuri din Republica Moldova, scrie moldova1.md.

DNA a anunțat, printr-un comunicat de presă, că Serviciul teritorial Iași face cercetări într-un dosar vizând suspiciuni de corupție comise de către funcționari publici în legătură exercitarea atribuțiilor de serviciu, în cursul anului 2023.

Miercuri, au loc șapte percheziții din județul Iași, din care una este sediul unei instituții publice, restul fiind locuințele unor persoane fizice, mai precizează DNA.

Surse judiciare au declarat pentru HotNews.ro că instituția publică la care au loc percheziții este Vama Sculeni. În acest dosar ar fi vizați vameși și polițiști de frontieră suspectați că ar fi luat mită pentru a permite trecerea, fără controale, a unor mașini cu mărfuri din Republica Moldova, conform surselor citate.

Expresul.md


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *