Ungheni: De la candidați cu 2 voturi până la 30. Cine sunt aceștia

Imagine: jurnaltv.md

Știm cu toții că pe 5 noiembrie, în întreaga țară, s-au desfășurat Alegerile locale Generale. Astfel, în 16 localități din raionul Ungheni urmează ca cetățenii să-și aleagă primarii în turul 2 (vedeți aici). Din primul tur și-au ales primarii oamenii din 17 sate și comune ale raionului (vedeți aici).

Pentru unii lupta a fost mai acerbă, pentru că au fost înregistrați mai ulți candidați, pentru alții mai puțin. Unora însă nu le-au ajuns câteva voturi ca să obțină victorie din primul tur și, respectiv urmează o nouă luptă în turul 2.

Dar sunt mulți candidați care au rămas în umbră, despre care nu s-a scris, care nu și-au făcut publicitate, sau poate noi nu i-am cunoscut sau văzut. De aceea ne-am propus să vedem care sunt candidații care au obținut până la 30 de voturi, din ce partide vin și în care localități.

Așadar, cele mai puține voturi, 2 la număr, le-a acumulat candidatul PSRM, Vranesco Iurie, din Teșcureni.

Mostovei Tudor, candidat PSRM la Cornova, a obținut doar 4 voturi. Și tot candidatul PSRM de la Măgurele, Știrbu Iulius, a obținut 7 voturi.

Casian Alexandru, candidatul PLDM la Bușila a obținut 11 voturi. Iar candidata PCRM de la Petrești, Galina Bulicanu, a obținut 13 voturi. 14 voturi a obținut Bodrug Ion, candidat PPDA la Condrătești și Carp Ion, candidat PCRM la Cetireni. 15 voturi a obținut candidatul PSRM, Margarint Gheorghe de la Boghenii Noi și 16 voturi a obținut Vladimir Popovici, de la Negurenii Vechi.

18 voturi a obținut Bodrug Ion, candidatul PL la Condrătești și 19 voturi a obținut candidatul PSRM, Bulmaga Alexandru de la Manoilești și candidata PAS, Beț Inga, de la Agronomovca.

Sanduleac Ana, candidata PNM de la Petrești a obținut 20 de voturi, la fel ca și Gaitur Anatolie, candidat PSRM la Costuleni. Aceștia au fost urmați de Ceban Pavel, candidat PDCM la Petrești, care a obținut 21 de voturi. Tot 21 de voturi a obținut și candidatul CUB la Bumbăta, Sîrbu Iurie. 22 de voturi din partea sătenilor le-a acumulat Leahu Radu, candidat PSDE la Condrătești și Usatîi Iurie, candidat PLDM la Chirileni.

Câte 25 de voturi a obținut candidatul PSRM, Bodrug Vasile și candidatul MRM, Bodrug Oleg, ambii de la Condrătești, dar și Scutelnic Gheorghe, candidatul PDCM de la Măcărești. Lăpteanu Mihail, candidat PSDE la Cetireni a obținut 29 de voturi, iar pragul de 30 de voturi l-a atins Budeanu Andriana, candidat MRM la Petrești.

Cu siguranță aceste nume le vom auzi și peste 4 ani, așa cum le-am auzit și cu 4 sau 8 ani în urmă.

 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *